TA STRONA UŻYWA COOKIE.
Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na korzystanie z cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

chignahuapan


Arka-Facebook Arka-Instagram Arka-Twitter Arka-YouTube Arka-TV Bilety Liga typera Stowarzyszenie Inicjatywa Arka
LV Bet
Gdynia Sport
gdyniasport

Wirtualna wycieczka

Aktualności

img

01.06.2017

Rekordowa zupa na Placu Grunwaldzkim!

Jarosław Kłodziński, gdyński radny i społecznik, szykuje się do pobicia kolejnego kulinarnego rekordu. Tym razem zamierza, przy pomocy 24 zawodowych kucharzy, ugotować pół tony zupy wiśniowej z makaronem.

 

Jeśli to się powiedzie, ustanowi nowy rekord Polski. Wielkie gotowanie odbędzie się w ramach akcji charytatywnej "Gotuj dla Mariusza".

 
Jak informuje organizator akcji radny Jarosław Kłodziński przygotowane jest już rusztowanie budowlane z podestem na wysokości ok. 1,2 metra.
 
Stojąc tam będzie można mieszać zupę 2,5-metrowym wiosłem i trzylitrowymi chochlami - opowiada
 
Zupa będzie z makaronem, a wiśnie pochodzić będą ze 150 słoików. Ze względu na to, że gotowa zupa będzie rozdawana także dzieciom, będą to wiśnie pestkowane.


Akcja, której towarzyszyć będzie szereg wydarzeń dodatkowych, odbędzie się w niedzielę, 4 czerwca na placu Grunwaldzkim w Gdyni o godz. 13.00,

 

W trakcie gotowania prowadzona będzie kwesta na rzecz Mariusza Judyckiego. Zebrane środki trafią do Kaszubskiej Fundacji Pomocy Potrzebującym, a ta przekaże je na leczenie kibica Ark.

 

Warto dodać, że w 2016 roku Jarosław Kłodziński ustanowił rekord Polski w gotowaniu zupy truskawkowej z makaronem, a w 2002 rekord Europy, smażąc jajecznicę z 1,5 tys. jajek, 100 kg boczku i kiełbasy, 50 kg cebuli i 100 pęczków szczypiorku. Całość usmażona została na 40 litrach oleju, który rozgrzewał się na patelni ponad 2 godziny.

 

 tr, trojmiasto.pl

 foto:mat.prasowe








Poprzedni Następny

Mapa Strony